DKS - Rund dyskanal för stora flöden

Repus dyskanaler DKS kan monteras fritt hängande i rummet med en omblandande spridning av luften åt båda sidor. Önskar man sätta dyskanalen utmed en vägg så kan luften riktas ut i rummet eller ner längs vägg/glasfasad för att erhålla en stratifierande ventilation.

Vi kan erbjuda längsfalsade don i dimension 400mm – 1250mm. Donen tillverkas i längder 0,5, 1, 1,5, 2m och kan byggas ihop till långa don, 20-30m och ibland även längre. Dysdonen tillverkas i galvad tunnplåt som lackeras i kulör RAL 9003 glans 30%. Vi erbjuder andra kulörer enligt önskemål eller olackerade tilluftsdon. Dysorna finns i vitt, grått och svart.

Dyskanalerna kan även levereras med dysorna på undersidan om luften skall tryckas ner i vistelsezonen eller som på Gripenskolan då undertaket monterades mot dyskanalen på halva diametern. För den lösningen kan vi erbjuda en L-profil så undertaket kan monteras direkt mot dyskanalen.

För en snygg och enhetlig installation finns vår ljuddämpare och spjällenhet (LDS) lackerad i samma kulör som önskas på dyskanalera. Denna ljuddämpare är längsfalsad samt har samma ytterdiameter som dyskanalen.

Önskas aluzink eller rostfritt så löser vi det.

Donen dimensioneras enkelt med vår konfigurator som även finns som plugin till MagiCAD.

AMA-text

TD xx
Dyskanal av typ DKS eller likvärdigt. Repusdysor som utnyttjar både dynamiskt och statiskt tryck för absolut jämn luftfördelning.
  • Täcklock och luftriktare skall i efterhand kunna monteras på dysorna för att kunna justera luftflöde och spridningsbild.
  • Galvaniserad plåt, Pulverlackeras RAL9003 gl30
  • Rensbar
  • Levereras med lackerade nipplar, gavlar och svep.
  • Tillbehör – lackerade böjar (DKB) xx grader, T-stycke (DKT) samt längsfalsad kanal utan dysor (DKK)

Typ:

DKS.bbb.cc.d.e                                                                                           
DKB.bbb.xx  (xx ersätts med antal grader på böj)
DKT.bbb.bbb                                                          
DKK.bbb.cc