INSTALLATIONER

SVERIGE, NORRMALMSTORG 1, STOCKHOLM

Norrmalmstorg1_1_600.jpg
Klicka i bilden för att förstora

Citypalatset, beläget vid Norrmalmstorg i Stockholm, uppfördes för Torsten Krügers räkning 1932. Arkitekt var Ivar Tengbom. Huset ägs av Stockholms Stad och har just genomgått en omfattande men varsam renovering. Ny hyresgäst för kontorsdelen är Den Danske Bank.

 

 

 

 

 

VVS Konsult: PO Andersson Leif Qvarnström

Ventilationsentreprenör: ABB Building System

Norrmalmstorg2_600.jpg
Klicka i bilden för att förstora
Ventilationen av kontorsrummen sker med en ny typ av kombinerade tilluft- och frånluftsdon som monteras ovan dörr, mot korridor.
Norrmalmstorg3_600.jpg
Klicka i bilden för att förstora
Den undertempererade tilluften strömmar ned mot vistelsezonen och stiger därefter då den värms av olika värmekällor såsom personer, datorer, belysning och solinstrålning. Luften strömmar tillbaka längs med taket till frånluften.
Med denna princip utnyttjas den naturliga strömningen i rummet (till skillnad mot bakkantsinblåsning via galler eller dysdon).
INC0702s+e_800.jpg
Klicka i bilden för att förstora

Donen har en diskret form som mycket väl smälter in i olika miljöer. Dessutom underlättas montaget. Bakom fronten finns en kontrollventil för frånluften och donen är försedda med mätmöjlighet. Montaget av donen underlättas genom att fronten monteras utan skruvar. Donet har beteckningen: REPUS INC0207 s+e. Lådans konstruktion är mönsterskyddad och donet är en utveckling av produktserien IN.

 

Läs mer© 2016 Repus Ventilation AB
Design by: Webmaster